PROGRAM SMEH JOGE ZA DECU

Istraživanja nam govore da se deca smeju više od 400 puta na dan dok se igraju sa svojim vršnjacima, ali šta se dešava sa decom u našem modernom svetu? Deca svoje detinjstvo provedu u igri, kada nauče o životu i razvijaju emocionalne veštine – Emocijonalnu Inteligenciju. Ali, današnja deca, u našem svetu koji se brzo menja, se suočavaju sa drugačijom stvarnosti odrastanja. Postoji sve veća potreba za smehom i igrom kod dece svih uzrasta.

Smeh može da pomogne deci da se oslobode stresa i da zameni deo vremena za igru koje su izgubili zbog sistema obrazovanja i promene životnog stila. Smeh Joga je najbolja tehnika koja unosi više smeha u dečije živote. Ona promoviše grupno smejanje bez potrebe za humorom ili šalama. Pokazala se kao veoma efektivna kada se inkorporira u obrazovni sistem, kako pomaže da se eleminišu faktori koji izazivaju stres između đaka i ometaju zdrave odnose.

Čas Smeh joge se sastoji od serije jednostavnih, zabavnih i blagih vežbi, fizička aktivnost koja dovodi kiseonik u krv i druge organe, čineći da deca budu puna energije i povećava njihovu fizičku spremnost.


Smeh joga u školama

Škola je je veliki deo života većine ljudi. Obično taj deo života pamtimo zauvek. U poslednje vreme škole postaju veoma kreativne u svojoj ponudi aktivnosti deci i njihovim roditeljima. Smeh Joga je jedan od programa koji je uveden u škole širom Indije, Amerike, Australije, a u Dablinu u Irskoj, takođe rade na tome da uvedu Smeh Jogu u škole za decu, nastavnike i roditelje. Iztraživanja u školama u Indiji, Americi i Australiji su pokazala da redovno praktikovanje Smeh joge vodi do bolje komunikacije između đaka i đaka, đaka i nastavnika, kao i dece i roditelja, dalje dovodi do boljeg i pozitivnog raspoloženja u celoj školi, do većeg prisutstva na časovima (do nultog izostajanja sa časova) i do boljih ocena u školi kao i sve ukupnog uspeha u školskim i vanškolskim aktivnostima. Najvažnije: Nulto odsutstvovanje sa časova!!!
Smeh Joga kao programska aktivnost u škole se uvodi širom sveta. To je odlična aktivnost kako svima donosi zdravstvene, lične i društvene koristi. Najočiglednija korist je to što se svi smeju, budu srećni i zabavljaju se. Takođe je poznato da Smeh joga: poboljšava školski uspeh, izgrađuje kreativnost, samopouzdanje, društveni život, budi radost i razigranost, smanjuje stres i anksioznost, povećava fizičku izdržljivost. Smeh Joga je siguran način da se podstaknu i uvedu pozitivni obrasci ponašanja, pruža nam novo iskustvo novog načina smejanja i načina širenja ljubavi i duha zajedništva, stvarajući skroz nov i divan način postojanja.

 

+381 11 3281 947

©2019 by www.travelkids.rs. Proudly created with Wix.com